Log ind
VÆRKTØJER
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen
BioLex
Opslagsværk med biologifaglige begreber
Danmarks dyr
Opslagsværk med danske dyr
Danmarks planter
Opslagsværk med danske planter
Fysik-kemi Lex
Opslagsværk med begreber i fysik-kemi
Geografi Lex
Opslagsværk med begreber i geografi
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer
Søg i portalen

Tankerne bag

biologi.gyldendal.dk er et ambitiøst materiale til biologiundervisningen i 7.-9. klasse. Portalen kombinerer det bedste fra bogen – solidt, fagligt materiale i form af elevhenvendte tekster – og det bedste fra det digitale medie – levende billeder, interaktive opgave og fleksibel navigation, hvor alting er lige ved hånden.

Fuldt dækkende i forhold til Forenklede Fælles Mål

Portalens indhold centrerer sig omkring forløbene. Her er det faglige stof didaktiseret og struktureret i forløb med en indre progression, hvad angår brug af terminologi samt abstraktionsniveau. Forløbene er bygget op, så forskellige medietyper er i fokus, og så der veksles mellem tekstlæsning, opgaveløsning og praktiske øvelser. Der er både forslag til ekskursioner, oplæg til debat i grupper eller i klassen, klassiske såvel som utraditionelle biologiøvelser og små aktiviteter, som giver et afbræk i læsningen og en anledning til at reflektere over det faglige stof.

Vinklingen af portalens faglige emner tager udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål. Med faglige tekster, øvelser og opgaver inkl. evalueringsopgaver har man således alt, hvad man behøver til biologiundervisningen samlet på ét sted. Alle forløbene er suppleret med redigerbare læringsmål, bygget op omkring Solo Taksonomien, samt tilnyttede tegn på læring.   De redigerbare læringsmål og tegn på læring ligger under resursegruppen "til læreren" i opslaget "Om forløbet".

I lærervejledningerne, der knytter sig til hvert enkelt forløb, får man supplerende baggrundsviden, tips til hvordan man kan arbejder med tekst og begreber, og uddybende vejledning til gennemførelsen af øvelserne. Derudover omfatter lærervejledningerne en lektionsplan, som vejleder omkring den tidsmæssige strukturering af forløbets tekster og øvelser.

Et levende site

biologi.gyldendal.dk er et levende site. Portalen vil løbende blive opdateret og udvidet med nye forløb, ressourcer og redskaber.