Log ind
VÆRKTØJER
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen
BioLex
Opslagsværk med biologifaglige begreber
Danmarks dyr
Opslagsværk med danske dyr
Danmarks planter
Opslagsværk med danske planter
Fysik-kemi Lex
Opslagsværk med begreber i fysik-kemi
Geografi Lex
Opslagsværk med begreber i geografi
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer
Søg i portalen

 

Af Katrine Hulgard og Caroline Vandt Madsen

Dette forløb handler om, hvordan fødevareproduktion påvirker klimaet ved at udskille store mængder af drivhusgassen methan. Især kigges der på husdyrproduktion og risdyrkning.

De fleste tænker på CO2, når der tales om drivhusgasser. Men faktisk er der flere forskellige drivhusgasser. Selvom der er større mængder af CO2 i atmosfæren, er der andre drivhusgasser, som fx methan, der skaber drivhuseffekt. De påvirker også klimaet, og der skal endda mindre mængder af disse gasser til, for at de har en virkning på klimaet.

Men hvor meget methan udledes der? Hvor kommer methan fra? Og hvad kan vi gøre for at mindske udledningen?