Log ind
VÆRKTØJER
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen
BioLex
Opslagsværk med biologifaglige begreber
Danmarks dyr
Opslagsværk med danske dyr
Danmarks planter
Opslagsværk med danske planter
Fysik-kemi Lex
Opslagsværk med begreber i fysik-kemi
Geografi Lex
Opslagsværk med begreber i geografi
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer
Søg i portalen




Af Nikolaj Kristian Madsen

Klokken ringer til spisefrikvarter. Du stikker hånden ned i forrummet i din skoletaske og fisker din røde madkasse op. Din klassekammerat over for dig er startet på sin frokost. Lugten af madpakke spreder sig i klasselokalet. En blanding af makrelsalat, spegepølse og pizza. Du kan mærke din mave rumle, og du skynder dig at tage låget af din madpakke – PERFEKT – du har fået frikadelle med!

I dette forløb skal vi dykke ind i kroppen og finde ud af, hvad der sker med maden, når vi har spist den. Allerede inden vi sætter tænderne i et stykke mad, fortæller vores hjerne os, hvilke ting vi skal vælge.

I kender nok godt det begreb, at ”ens tænder løber i vand” efter noget bestemt. Men hvorfor danner vi mere mundvand, når vi ser noget lækkert? Hvor bliver maden af i kroppen? Og hvordan fungerer vores fordøjelsessystem? Dette er centrale spørgsmål, som vi skal gå lidt tættere på i dette forløb.

Velbekomme!